Blog

Meuben pimpen

Retro en design zijn begrippen die vaak door elkaar gebruikt worden. Ten onrechte, want niet alle retro is design. Vijftig jaar geleden had je, net zoals nu, naast designmeubelen ook gewone klassieke of eigentijdse meubelen in de toen gangbare mode. De ene stijl was l wat verfijnder dan de andere. Zo had je in de fifties veel afgeronde kasten met dikke bolle deuren en in de sixties was naast de designtrend ook (een kopie van) de Louis XV-stijl erg in trek. Toenmalige klassieke interieurs waren dikwijls aangekleed met een volledige eetkamer én de zitmeubelen in dezelfde stijl. Die zitmeubelen waren vaak nogal bombastisch, en ze volledig herintegreren geeft vaak een weinig eigentijdse look. Maar misschien is het wel leuk om bepaalde elementen van deze stijl te (her)gebruiken als accent of aanvulling in je hedendaagse of vintage interieur. Zoals we al eerder zeiden, kun je klassieke meubelen ‘revintagen’, waarmee we bedoelen dat je door het gebruik van de juiste kleuren ze perfect kunt inpassen in een retrodesign of vintage interieur. Zo kun je gerust een commode uit de fifties of sixties restylen en gebruiken als accent of aanvulling in je eethoek, of een ‘Louis XV’-stoeltje of -zetel toevoegen aan je zithoek.

 

One Comment

  1. Hi, this is a comment.
    To get started with moderating, editing, and deleting comments, please visit the Comments screen in the dashboard.
    Commenter avatars come from Gravatar.